Itsehoito

Itsehoito on tärkeä osa niin terveyden kuin sairauden hoitoa. Onnistunut itsehoito ja itselääkintä edellyttävät asiantuntevaa neuvontaa ja opastusta. Apteekkimme on itsehoidon ja itselääkinnnän asiantuntija: palveluvalintaosastolla sinua palvelevat farmaseutit, lääketyöntekijät ja kosmetologit, joilta saat neuvoja ja apua sekä ennaltaehkäisevästi että oireiden jo puhjettua. Tilanteen niin vaatiessa ohjaamme sinut lääkärin vastaanotolle. Palveluvalintaosastollamme voit asioida ilman vuoronumeroa apteekin aukioloaikoina.

Itsehoito on laajempi käsite kuin itselääkintä. Itsehoitoon kuuluu myös lääkkeetön hoito ja terveellisten elämäntapojen noudattaminen. Onnistunut lääkehoito edellyttää lääkkeen lisäksi aina siihen liittyvää neuvontaa, jota saa helpoimmin ja luotettavimmin apteekista. Apteekilla on ammatillinen vastuu itsehoidon onnistumisesta ja erityisesti lääkehoidon oikeellisuudesta.

Itsehoitoon liittyy aina myös riskejä. Itsehoitolääkkeillä ja jopa luontaistuotteilla on haittavaikutuksia siinä kuin reseptilääkkeilläkin ja lääkkeiden yhteisvaikutukset on otettava huomioon myös itsehoidossa. Apteekista saat tutkittua, ajantasaista ja luotettavaa tietoa itsehoidossa käytettävistä lääkkeistä ja luontaistuotteista. Lääkehoidon onnistumista tuetaan tarpeen mukaan kertomalla terveyttä edistävistä elämäntavoista. Jos jokin asia lääkehoidossa ja itselääkinnässä mietityttää, tervetuloa keskustelemaan kanssamme.

Täyden palvelun apteekkina etsimme aina sinulle sopivimman vaihtoehdon valikoimastamme, oli sitten kysymys tuotteen käyttötarkoituksesta, hinnasta tai koostumuksesta. Tehtävänämme on toimia asiantuntijana asiakkaidemme itsehoidon suunnittelussa ja tuotevalinnassa.